Upplevelser i Jämtland

upplevelserMan brukar säga att Jämtland har fler än fyra årstider. Under de skiftande årstiderna finns en mängd roliga upplevelser att njuta av, men det finns enbart en aktivitet som är lika nervkittlande en kall vintermorgon som en varm sommardag, nämligen fiske. Av alla upplevelser som erbjuds i Jämtland är fiske ett ypperligt alternativ oberoende om man har erfarenhet eller inte. Har man aldrig tidigare fiskat kan man ta hjälp av en professionell guide med expertis inom allt från långdragsfiske till pilkning. Vill man däremot pröva fiskelyckan på egen hand behöver man enbart ha länsstyrelsens fisketillstånd.

Upplevelser för alla åldrar

Shopping är en av de upplevelser som passar ypperligt för alla åldrar. I Jämtland kan man exempelvis söka sig till Härjedalen om man vill uppleva en annorlunda shoppingrunda. Härjedalen är nämligen ett riktigt mecka för de som tycker om outdoor- och sportkläder samt friluftsprylar. Faktum är att världsskända märken såsom Peak Performance, Skhoop, Extrem, Trangia, Klättermusen och Lundhags härstammar härifrån. Förutom kläder kan man köpa närproducerade delikatesser eller fynda på något av de omtyckta loppisarna.

När det kommer till upplevelser i Jämtland är skidåkning en självklar aktivitet. Besöker man länet finns det oändliga alternativ att välja mellan, allt från branta raviner till lugna familjebackar. Skidorterna är med andra ord många och utbudet av upplevelser likaså. Åre exempelvis är en av Europas största vintersportorter där man kan köra slalom, åka längdskidor, shoppa, äta på restaurang och gå på afterski. Föredrar man en mer familjevänlig atmosfär kan man bland annat åka till skidorten Bydalsfjällen istället.

Med tanke på att Jämtland är en av landets tätaste områden med svenska rovdjur är viltskådning en av de mest spännande aktiviteterna. Ripa, orre, tjäder, bäver, ren, lo, björn och älg är alla djur man kan se i sitt naturliga habitat tillsammans med en vildmarksguide. Upplevelser som denna äger rum på vidsträckta vildmarker, i trolska skogar och vid porlande bäckar.